e
Banner

Etiketler: tehlikeli madde



Tehlikeli madde taşımacılığındaki sorunlara komisyon merhem olacak!



Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı alanında önemli mevzuat sorunları yaşandığını belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Üyesi, ADR/RID Danışmanı ve Eğitmeni Alper Özel, Tehlikeli Yük ve Kombine Taşımacılığı Genel Müdürlüğü altında ilgili sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla bir komisyon kurulmasının ve sektörü yasal bir zemine oturtacak bir kanun çıkarılmasının hem ADR sürecine geçişi hem de sorunların çözümünü hızlandıracağını söylüyor.

 





Tehlikeli madde yönetiminin uzman markası DGM Türkiye’de


Yayın: 05-10-2012
Kategori: Eğitim

Tehlikeli Maddelerin Yönetimi’ne yönelik, 25 ülkede temsilciliği bulunan bir uzmanlar ağı olan DGM (Dangerous Goods Management) uzman çözümlerini Nisan 2011 tarihinden bu yana Türkiye’ye de taşıyor.




Yüksek enerjisiyle isminin hakkını veriyor: Karınca Lojistik


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Tehlikeli madde taşımacılığında “sıfır hata sıfır kaza” prensibiyle hareket eden Karınca Lojistik, ADR’ye uyumlu 150 adetlik tanker filosu, eğitimli sürücüleriyle akaryakıt, LPG, LNG, jet yakıtı ve endüstriyel gaz taşımaları yapıyor. Tehlikeli madde taşımacılığının cirolarının %30’unu oluşturduğunu belirten Karınca Lojistik Yurt İçi Lojistik ve İş Geliştirme Koordinatörü Özgül Ayyıldız, yeni çözümler yaratacak projelerle bu payı daha da yukarı çıkaracaklarını söylüyor. 





DGM Türkiye 3 ayrı çözümle riskleri paketliyor!


Yayın: 25-08-2017
Kategori: Havayolu

DGM Türkiye, eğitim, paketleme ve danışmanlık faaliyetleriyle tehlikeli maddelerin lojistik süreçlerinde oluşan her türlü hizmet ihtiyacını karşılıyor. Paketleme ve danışmanlık konusunda yaklaşık 400’ün üzerinde firmayla çalıştıklarını, yılda yaklaşık 900 kişiye eğitim verdiklerini belirten DGM Türkiye Operasyon Müdürü Mesut Balkan, “Çalıştığımız firmaların elinden risklerini alarak güvenli hale getiriyoruz” diyor. 




OKT’den tehlikeli madde taşımacılığı için 20 farklı ürün seçeneği


Yayın: 28-08-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Sıvı tehlikeli madde taşımacılığında 3 bin litreden 54 bin litreye kadar 20 farklı tipte proje ile Türkiye’deki en geniş, ADR’li tank tasarım tip onayına sahip tek üretici olduklarını söyleyen OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, “54 bin litre hacimli tasarım onayı ile ADR’li tanker grubunda en yüksek kapasiteli tanker üretimini gerçekleştirmiş olduk” diyor. 




İTT Lojistik hizmet zincirinin son halkasını tamamlıyor


Yayın: 23-01-2019
Kategori: Lojistik

2018 yılını %30 büyümeyle kapatan İTT Lojistik, 2019’a yatırım hamleleriyle giriyor. Şubat 2019’da devreye alacakları tank yıkama merkezi ile hizmet zincirindeki son halkayı tamamlayacaklarını belirten İTT Lojistik Genel Müdürü Didem Öztanık, “2019’da da yatırımlarımız durmadan devam edecek. İkinci bir antrepo projemiz var. Mersin bölgesinde tank konteyner ısıtma işlemlerine başlayacağız” dedi. 




Alışan Lojistik know how üretiyor ve ihraç ediyor


Yayın: 21-10-2019
Kategori: Kimya

İnovasyonu gelişim stratejisinin merkezine koyan Alışan Lojistik, tehlikeli madde lojistiğinde “know how” gücüyle sektörüne öncülük ediyor. Tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığa, güçlü bir altyapıya ve başarılı bir çalışma modeline sahip olduklarını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, bu alanda yaptıkları taşımaların yaklaşık %40’ını yurt dışı operasyonlarının oluşturduğunu söylüyor. 




OMSAN tehlikeli madde taşımacılığında sürdürülebilir destek sağlıyor


Yayın: 21-10-2019
Kategori: Kimya

Lojistik sektöründe 41 yıllık bilgi birikimi ve deneyime sahip olan OMSAN, ADR sertifikalı araçları, dört dörtlük donatılmış deneyimli sürücüleri ve SEÇ-G standartlarına uygun hizmetleriyle tehlikeli madde taşımacılığına prestij kazandırıyor. Geçen yıl 13 milyon km’den fazla yol kat ederek 1 milyar litreden fazla tehlikeli madde taşıması gerçekleştirdiklerini belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü A. Bülent Sabuncu, 2020 yılında bu rakamı 1,5 milyar litreye çıkarmayı planladıklarını söylüyor. 




Shell, lojistikte “Hedef Sıfır”ın peşinde


Yayın: 22-10-2019
Kategori: Kimya

2050 yılına kadar karbon ayak izini yaklaşık %50 oranında azaltmayı hedefleyen Shell, lojistik stratejisini de buna göre şekillendiriyor. Bu doğrultuda LNG ile çalışan ADR sertifikalı araçları farklı lojistik operasyonlarında denemeye başladıklarını belirten Shell & Turcas Petrol A.Ş. Dağıtım Operasyon Direktörü Ömer Çalıklı, ayrıca uygun olan bölgelerde karayolu taşımalarını düşük CO2 salınımı açısından daha tercih edilen bir yöntem olan demiryoluna aktarma yönünde çalışma yürüttüklerini söylüyor.

 





Tırsan tehlikeyi üç adımda bertaraf ediyor


Yayın: 24-10-2019
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan, Kässbohrer STC serisi Tehlikeli Kimyasal Taşıyıcı Paslanmaz Tankerleri, STB serisi Alüminyum Akaryakıt Tankerleri ve SSK ADR serisi Tehlikeli Katı Kimyasal Taşıyıcı Alüminyum Siloları olmak üzere üç ürün gamıyla tehlikeli madde taşıyıcılarının tüm gereksinimlerini karşılıyor. Ürettikleri ürünlerin sınıfının en hafif araçları olduğunu vurgulayan Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, “Böylece daha fazla yük, daha az yakıt tüketilerek taşınmaktadır” diyor.